LES

KUNSTENAAR

Als we onderweg zijn naar onze bestemming kijken we niet echt rond. We zijn vaak gehaast en gefocust. Zonder dat je het waarschijnlijk doorhebt passeer je heel veel nog-niet-beschreven-verhalen en nog-niet-gemaakte-foto’s. Een meeuw met zijn verse broodje, een oude vrouw dwalend door de straten, een verloren handschoen.

We gaan in deze cursus op een creatieve manier verhalen omzetten in beelden en beelden omzetten in verhalen. Welk verhaal kun je schrijven bij een foto? Welke foto kun je maken bij een gedicht?  

 

*note: in deze cursus leer je niet hoe jouw camera werkt of hoe je technisch het beste kunt fotograferen. Je leert wel op zoek te gaan naar verhalen, ze beeldend te maken en ze te beschrijven.

In Zoë’s eerste foto-expositie “Is de wereld zachter gaan praten?” waren de gedichten van Willem Wilmink en Toon Tellegen een belangrijke inspiratiebron. Ook in haar latere exposities zien we de liefde voor poëzie en taal terug. Ze zag steeds meer in hoe mooi het is om beeld en taal te combineren en dit niet als lossen eilandjes te beschouwen.

Sinds april 2022 is ze stadsdichter van Leiden en dicht ze met haar zachte G op Leidse events.

 

www.zoeschrijftmetlicht.nl