LES

KUNSTENAAR

In de lessen van Hein ligt de nadruk op een vrije en expressieve manier van werken, en niet zozeer op het naschilderen van dingen. Plezier hebben in het ‘maken’ staat voorop en er is veel ruimte voor experimenteren.

Door verschillende dingen uit te proberen, zoals kleuren mengen, schilderen met allerlei soorten materialen, vrij tekenen met pen/potlood, collages maken of foto’s maken met je telefoon kun je er achter komen wat jij het leukst vindt om te doen. Hein heeft ook kunstkaarten van allerlei soorten kunst, waar je ook inspiratie uit kan halen. Tijdens de les geeft hij tips en aanwijzingen waardoor  je steeds meer over het schildersvak kunt leren. 

Hein Kuipers (1952) is kunstschilder in Leiden en geeft al vele jaren schilderles in zijn atelier. In 1982 is hij afgestuurd aan de kunstacademie in Groningen. Vanaf die tijd werkt hij als kunstenaar en heeft, naast het maken van schilderijen, kunstopdrachten voor bedrijven, gemeentes en ministeries gedaan. Voor particulieren maakte hij een tijdlang portretten in opdracht. Daarnaast geeft hij cursussen en workshops en begeleidt beginnende kunstenaars die zich in hun werk verder willen ontwikkelen.

In zijn schilderlessen probeert hij de cursisten zo vrij mogelijk te laten, zodat ze op een ontspannen manier van alles kunnen uitproberen.  Je mag gewoon jezelf zijn, niemand kijkt over je schouder mee. 

www.heinkuipers.com