LES

KUNSTENAAR

In het mooie, lichte atelier van Jacqueline Petit in een oude Leidse Praktijkschool ben je van harte welkom om erachter te komen of sculptuur iets voor jou is, en of je een beeld-houwer of een beeld-bouwer bent. Er zijn veel technieken waar je uit kan kiezen. Houwen, bouwen, vormen en gieten. En er zijn vele materialen waar je mee kan werken en experimenteren. Denk aan steen, hout, gips, cement, was, metaal, gevonden voorwerpen, stof, zelfs met de natuur kan je bouwen, lijmpistool en touw, etc., etc. Samen kunnen we bekijken wat jou het meeste aanspreekt. Wat jouw fantasie prikkelt!

Experiment en anders kijken is mijn motto, kom je bij mij ontdekken?

Ik ben Jacqueline Petit Beeldend kunstenaar wonend en werkend in Leiden.

Vanaf 1992 geef ik Beeld(b)(h)ouwlessen en organiseer ik naast mijn eigen werk, workshops, voor volwassenen en voor kinderen, voor beginners en gevorderden, zoals bijvoorbeeld een weekend bosbeelden maken met het bos als atelier, of bijvoorbeeld een week om een beeld in terrazzo te maken. Of gieten in epoxy. Een beeld opbouwen van zwarte was. Voor kinderen en volwassenen ook verjaardag workshops bijv. een beeld maken van mergel (zachte steen). Ook heb ik Art-class gegeven op de middelbare school. En filosofisch boetseren voor kinderen.

In 1991 ben ik als beeldhouwer afgestudeerd aan de KABK in den Haag. Al op de kunstacademie wilde ik alles wat ik ontdekte doorgeven aan iedereen, dus dat ik ook echt een docent ben, was toen al duidelijk. Ben je nieuwsgierig geworden? Dan zie ik je graag op de Vijf Meilaan 137, bij de rode deur aan het schoolplein.