LES

KUNSTENAAR

In het atelier van Bernadette Drenth kan je terecht om te werken aan een nieuwe outfit (kleding) of om (woon-) accessoires te maken. Denk hierbij aan tassen, kussens en dergelijke, naar eigen ontwerp.

Er zijn naaimachines, fournituren en gereedschappen in ruime mate aanwezig. Hiernaast kan je gebruik maken van een groot handwerkarchief. Er zijn voorbeelden, patronen en vaktijdschriften te raadplegen. De traditionele textieltechnieken zoals naaien, breien, haken, weven, vlechten, borduren en stof versieren staan centraal, maar het is ook mogelijk om te werken met bijvoorbeeld papier of karton.

Heel actueel is het thema ‘upcycling textiles’. Hierbij verwerken we gebruikte kleding met allerhande technieken tot compleet nieuwe items.

Vormgever Bernadette Drenth (Amsterdam, 1962) studeerde Textielvormgeving aan de Academie voor Beeldende Vorming van de Amsterdamse Hogeschool v d Kunsten. Bernadette richt zich in haar werk met name op evenementenkostuums voor o.a. de 3 october optocht, en op hergebruikt textiel. Historische kostuums en traditionele textieltechnieken zijn hierbij het uitgangspunt. Sinds 1993 heeft zij onder de naam TEX & uitleg haar atelier op de Haagweg 4, waar zij naast haar vrije werk lessen en workshops geeft en stagiaires begeleidt.

 

www.bernadettedrenth.nl